Çipras: Nëse nuk kalon marrëveshja e Prespës, formohet Shqipëria e Madhe

Dështimi i Marrëveshjes së Prespës dhe një shpërbërje e Maqedonisë, mbart rrezikun e krijimit të Shqipërisë së Madhe. Deklarata vjen nga Kryeministri grek Alexis Çipras, i cili tha se pakti Athinë-Shkup u shërben interesave të Greqisë. “Greqia nuk ka asnjë interes nga një destabilizim në kufijtë e saj veriorë. Nuk ka asnjë interes të ketë […]

Continue Reading

MINISTRJA SERBE: KOSOVA DHE SHQIPËRIA PO SHKATËRROJNË THEMELET E EVROPËS

Мinistrja serbe për Integrime evropiane, Jadranka Joksimoviq, ka reaguar ndaj krijimit të pikave të përbashkëta kufitare Kosovë-Shqipëri, transmeton Koha.net. Ajo deklaratën e kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, se “kufiri Kosovë – Shqipëri më nuk ekziston”, e ka quajtur të rrezikshme dhe e ka “cilësuar si fillim të rrënimit të themeleve që i ka vënë OSBE […]

Continue Reading

EU barometri: Shqiptarët më pro-Europian se serbët!

93 për qind e shtetasve shqiptarë janë në favor të pranimit të vendit të tyre në Bashkimin Evropian, ndërsa vetëm 42 për qind e njerëzve në Serbi duan që ajo të bëhet një vend anëtar i BE, sipas një sondazhi. Anëtarësimi në BE gëzon gjithashtu mbështetjen e 58% të shtetasve të Maqedonisë, por ka mbështetjen […]

Continue Reading

A përfundoi vitit 2018 me dështimin e BE-së në Ballkan?

Viti 2018 për Shqipërinë, Kosovën, Maqedoninë, Malin e Zi, Serbinë, Bosnje-Hercegovinën mund të quhet çdo gjë tjetër, por jo vit suksesi. Vërtet që Shqipëria dhe Maqedonia arritën si vende kandidate që Brukseli në qershor të vitit të ardhshëm të hapë negociatat e anëtarësimit. Por se si do të jenë forcat politike në Parlamentin Europian pas […]

Continue Reading

Gallup: Ja sa përqind e njerëzve duan ta lëshoj vendin në Maqedoni dhe Kosovë!

Sipas një hulumtim të bërë nga agjencia Gallup tregon për numrin e popullsive që do të largoheshin nga vendet e ndryshme të botës, në hulumtim është përfshirë edhe Ballkani. Hulumtimi tregon se një numër i madh i njerëzve nga vendet e Ballkanit dëshirojnë të largohen nga vendi ku jetojnë. Hulumtimi për Maqedoninë tregon se 30% […]

Continue Reading

OBSH: Ja qytetet më të ndotura në Evropë

E gjithë Maqedonia është duke u mbytur nga ajri i ndotur. Stacionet matëse gjatë fundjavës përsëri tregojnë një përqendrim të lartë të grimcave PM10. Qytetarët nga dita në ditë po revoltohen gjithnjë e më shumë për shkak të pamundësisë së autoriteteve për t’u marrë me një nga problemet më të mëdha të shtetit. Në listën […]

Continue Reading

Ajri në Prishtinë sot është mjaft i pastër, ja arsyeja!

Sot në Prishtinë kualiteti i ajrit është mjaft i mirë. Në bazë të matjeve të bëra, indeksi i konsulatës së SHBA-ve e jep ajrin në cilësinë e mirë. Por, pse ndodh kjo? Në bazë të parashikimit të motit, është paraparë që ajri sot të jetë më i pastër.Në parashikim, mes tjerash, shkruan: Ditën e mërkurë, […]

Continue Reading

Ja qyteti qe mbreme ka shenuar nivelin me te larte te ndotjes se ajrit!

Kryeqyteti i Bosnjë e Hercegovinës, Sarajeva, mbrëmë ka shënuar nivelin më të lartë të ndotjes së ajrit në botë. Sipas të dhënave të Entit të Hidrometeorologjisë të BeH-së, niveli i grimcave të dëmshme PM2,5 mbrëmë ka arritur në 245, i cili përkufizohet si “shumë i pashëndetshëm” ose me ngjyrë vjollce. Distanca e shikueshmërisë në orët […]

Continue Reading