Në vitin 2020, Shqipëria merr presidencën e OSBE-së

Këshilli i Ministrave i OSBE-së ( Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Europëv) mori të mërkurën vendimin që Shqipëria të ketë presidencën e kësaj organizate në vitin 2020. Njoftimin e dha e para Italia, që ka Presidencën e OSBE-së këtë vit. Në një postim në Twitter, të mërkurën Presidenca italiane deklaroi, se “përgëzon Shqipërinë për […]

Continue Reading

Shqipëria publikon online të dhënat e agjentëve sekret

Shqipëria, edhe pse vend anëtar i NATO-s, ka publikuar informacione të ndjeshme mbi funksionarët më të lartë të shërbimit sekret në internet, duke dhënë detaje mbi identitetet, mjetet, rolet operative, dokumentet e udhëtimit dhe sjelljen e përditshme “online”, në atë që duket si një shkelje potencialisht e rrezikshme që mund të ketë edhe pasoja ndërkombëtare. […]

Continue Reading

Mediat britanike: 2019 viti i Shqipërisë për turizmin

Shqipëria ka qenë në vëmendjen e mediave ndërkombëtare si një destinacion atraktiv turistik për verën që do të vijë, duke e cilësuar 2019-n si vitin e saj në turizëm. Së fundmi media britanike Harper Baazar e ka listuar në top 10 vendet më të bukura për t’u vizituar në verën që do të vijë. Zyrtarisht […]

Continue Reading

Foto të rralla, si është festuar pavarësia ndër vite (FOTO LAJM)

Shqipëria e ka festuar gjithnjë në mënyra të ndryshme përvjetorin e shpalljes së pavarësisë, sidomos përvjetorët jubilarë ku janë përdorur simbolika të veçanta apo janë inauguruar vepra që i kanë qendruar kohës. Festimet e para të përvjetorit të Pavarësisë në vitin 1913 janë të vetmet imazhe fotografike që ekzistojnë, e që shpeshherë konsiderohen si imazhe […]

Continue Reading

Ja video klipi më i mirë i përgatitur për 28 Nëntorin (VIDEO)

Nën një atmosferë mes simboleve kombëtare, kërcimesh, këngësh e poezive nxënësit dhuruan një spektakël për gjithë të pranishmit. Aktiviteti festiv për festën e pavarësisë është kthyer tashmë në një traditë të përvitshme në kolegjin “Turgut Ozal” ku janë nxënësit ata që shpalosin aftësitë e tyre artistike. Për t’i dhënë edhe më shumë ngjyra festës nxënësit […]

Continue Reading

Nafta çmim rekord në krahasim me pagat në Shqipëri

Shqiptarët kanë pagën mesatare vjetore në nivele të ulëta, por çmimin e karburanteve e kanë shumë të lartë, të pakrahasueshëm me asnjë vend rreth. Një çmim të ngjashëm nafte me Shqipërinë ka Uruguai, por atje paga është tre herë me e lartë. Francezët protestojnë kundër rritjes së çmimit të naftës. Taksa ekologjike e ka çuar […]

Continue Reading

Në Shqipëri, numri i grave dhe vajzave të trafikuara është rreth 100 në vit (VIDEO)

Në Shqipëri, numri i grave dhe vajzave të trafikuara dhe të identifikuara është rreth 100 në vit, por një pjesë e mirë e fenomenit mbetet e paraportuar. Vërehet një rënie e numrit të identifikimeve dhe një ulje e moshës së vajzave të trafikuara nën 18 vjeç. Qeveria shqiptare u është përgjigjur kritikave me një plan […]

Continue Reading

Turistët rusë magjepsen nga bukuria dhe historia e Krujës

Kruja është një nga qytetet me historinë më të ndritur, më të mirë dhe më të dokumentuar se të gjithë qytetet e tjerë shqiptarë, çka e bën atë një “kryeqytet” të vërtetë historik. Historia e këtij qyteti të lashtë na bën të ndihemi krenarë sa herë që e vizitojmë. Në një farë mënyre Kruja është […]

Continue Reading

Policia shpëton kafshët e një kopështi zoologjik privat, pasi ishin të keqëtrajtuar (VIDEO)

Në Shqipëri, policia kreu një operacion tek një kopësht zoologjik privat dhe i mori të 11 kafshët, për të cilët mbrojtësit e mjedisit dhe të botës shtazore thanë se mbaheshin “si në ferr”. Kafshëve iu dhanë qetësues dhe i transferuan në Kopështin Zoologjik të Tiranës, për të qenë nën kujdesin e veterinerëve. Kafshët: tre luanë, […]

Continue Reading

Ja lista e parave të hyra në Shqipëri të shpërndara nga ministri i jashtëm grek

Ja ku shkuan paratë e taksapaguesve grek të shpërndara nga ish ministri i jashtëm Kotzias në Republikën e Shqipërisë. Një milion euro mësohet të jetë dëmi që ministria e jashtme Greke ka shkaktuar pas kontrollit të kryer. Këto ceqe janë firmosur nga Nikos Kotzias i dorëhequr. Në listë vihen re disa Gazetarë të njohur, pronarë […]

Continue Reading