Ka mbërritur iOS 12.1.1 , këto janë risitë për iPhone dhe iPad

Përditësimi i sistemit të ri operativ iPhone dhe iPad tani mund të shkarkohet në pajisjet në mbarë botën. Apple ka lëshuar sistemin e ri të iPhone dhe iPad iOS 12.1.1. Softueri i ri sjell disa përmirësime në FaceTime dhe iPhone Xr, si dhe një grusht karakteristikash të reja për të gjitha pajisjet. Për shembull, me […]

Continue Reading

Merkel kërkon një Gjermani që do të jetë lider në inteligjencën artificiale

Kancelarja gjermane, Angela Merkel kërkon që Gjermania të luaj një rol udhëheqës në zhvillimin e inteligjencës artificiale (IA). “Nëse ne… duam rritje të punësimit dhe mirëqenie për të gjithë, atëherë duhet të jemi në krye të sektorit të inteligjencës artificiale”, tha sot Merkel në një mesazh video. “Po jetojmë në një epokë të dixhitalizimit, që […]

Continue Reading

Vjen droni i ri që shpëton njerëzit nga zjarri!

Projekti vjen nga Kina dhe ka të gjitha karakteristikat për të qenë me të vërtetë revolucionar. “NetGuard” është një dron që ndahet në katër pjesë dhe hap një rrjetë që mund të shpëtojë njerëzit në arrati nga një rrokaqiell në zjarr. Pasi të merret kërkesa e shpëtimit, droni përdor GPS për të identifikuar pozicionin e […]

Continue Reading

Ja kodet që do t’ju tregojnë se kush ua përgjon celularin (FOTO)

Me ndihmën e shumë pak kodeve, mund të zbuloni më shumë për të dhënat e celularit tuaj, si dhe të gjeni nëse mesazhet dhe informacioni juaj janë të mbrojtur, apo nëse po ju gjurmojnë e përgjojnë. Ekzistojnë kode speciale të radhitura në galërinë e mësipërme me të cilët dikush mund të gjejë vendndodhjen tuaj. Për […]

Continue Reading

Rusia do të verifikoj zbritjen e amerikanëve në Hënë

Misioni i ardhshëm rus në Hënë do të përfshijë edhe faktin nëse zbritja në Hënë e amerikanëve, në vitin 1969, ishte e vërtetë apo jo, njoftoi sot shefi i agjencisë ruse të hapësirës, ”Roscosmos”, Dmitri Rogozin. ”Agjencia jonë do të verifikojë nëse amerikanët kanë zbritur apo jo në Hënë, pesë dekada më parë”, tha Rogozin, […]

Continue Reading

‘Aeroplani Sci-fi’ pa pjesë lëvizëse fluturon me sukses (VIDEO)

Një ekip shkencëtarësh nga Instituti i Teknologjisë i Massachusetts kanë krijuar aeroplanin e parë për të marrë fluturim pa lëvizur pjesë. Përdor elektroerodinamik për të fluturuar, që është më i gjelbër dhe më i qetë se avioni tradicional. A është kjo e ardhmja e aviacionit?

Continue Reading

Printeri 3D që ndërton shtëpinë katërdhomëshe për 54 orë (VIDEO)

Një grup hulumtuesish, shkencëtarësh dhe inxhinierë nga Franca, kanë arritur të krijojnë një printer 3D që për pak orë ndërton shtëpi për një familje pesë anëtarëshe. Për herë të parë, shtëpitë katërdhomëshe do të ndërtohen për pak orë për familjet pesë-anëtarëshe. Një shtëpi prej 100 metra katrorë në veriperëndim të qytetit francez Nantes, është ndërtuar […]

Continue Reading

Ja mjeti fluturues pa pilot dhe motor që mund të fluturoj një vjet pa ndërprerje (VIDEO)

Firma novatore UAVOS me seli në Luginën Silicon të Kalifornisë ka krijuar një mjet fluturimi pa pilot që mund të vazhdojë fluturimin për një vit pa ndërprerje. Mjeti përdor algoritme për të manovruar krahët dhe për të rregulluar koordinatat që të vazhdojë fluturimin për një vit. Mjeti mund të shërbejë për të ndjekur fenomenet e […]

Continue Reading

Aeroplani që fluturon duke marr hovë me këmbë në vend të rrotave (VIDEO)

Aeroplani i parë me një ulëse që mund të fluturoj duke i përdorur këmbët e njerëze në vend të rrotave normale. Një aeroplan ndoshta pak e njohur dhe jo e zakonshme për të gjithë ne për herë të parë është prodhuar dhe si qëllim ka që të jetë ekologjike, duke mos e ndotur ajrin, që […]

Continue Reading