Dobësohet dollari!

Bota News

Dollari u dobësua sot në tregjet ndërkombëtare kundrejt shportës së monedhës, nën ndikimin e fjalimit të Fed, Jerome Powell, i cili sinjalizoi një fund të mundshëm deri në fund të ciklit të rritjes trevjeçare të normave të interesit.

Indeksi i dollarit, i cili tregon vlerën e SHBA-së për gjashtë monedhat kryesore të botës, u ul 0.2 për qind këtë mëngjes në 96.64 pikë, që është niveli më i ulët i saj për të kaluarën gati një javë.

Dollari u dobësua 0.4 për qind kundrejt jenit japonez, në 113.25 jen, dhe ishte në minus rreth 0.25 për qind kundrejt euros. Në rrethana të tilla, euro u shit 1.1394 dollarë, dhe pasi çmimi i saj në një pikë më parë arriti në 1.13975 dollarë, arriti nivelin më të lartë në gati një javë.

Kryetari i Fed i befasoi tregjet me deklaratën se normat e interesit tani janë vetëm nën nivelet neutrale, siç tha në tetor se ato janë aktualisht larg niveleve neutrale.

“Natyrisht, deklaratat e Powell rreth normave neutrale të interesit kanë shkaktuar ndryshime në pritjet rreth politikës së normës së interesit të Fed,” tha Jane Foley, një analist i monedhës në Rabobank.

Ky ndryshim reflektohet në tregjet financiare, të cilat tani vlerësojnë se perspektivat për një rritje të normave të interesit në SHBA në vitin e ardhshëm janë rreth 47 për qind, kundrejt 52 për qind që në fillim të javës./Kosovapress

Leave a Reply

Your email address will not be published.

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Loading...