E detyroi një ushtare të heq shaminë, paditet ushtria amerikane

Bota

Një ushtare myslimane do të padisë ushtrinë amerikane pasi komandanti i saj, e detyroi të hiqet shaminë (hijabin) para kolegëve të saj. Rreshterja Cesilia Valdovinos, që po shërben në Batalionin Mbështetës të Brigadës së 704, tha në një intervistë të kohëve të fundit se ajo ka përjetuar një sjellje “jashtëzakonisht të urryer” për identitetin e saj mysliman.

Ajo tha se komandanti i saj i brigadës, koloneli David Zinn, i dha leje në qershor 2016 që të mbante hijabin, ndërsa ishte në uniformë. Por muajin e kaluar, zonja Valdovinos paraqiti një ankesë në ushtri dhe tha se më pas komandanti i saj e tërhoqi atë nga radhitja dhe e detyroi atë të hiqte hijabin para ushtarëve të tjerë. “Unë u ndjeva i zënë ngushtë”, tha zonja Valdovinos. “Në bazë të fesë sime, unë mund të largojë shaminë vetëm para burrit tim dhe në komoditetin e shtëpisë sime”, shtoi ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree