Ja çfarë i ndodh trurit të njeriut në çastet e fundit të jetës

Emocioni i parë që provojmë është frika. Ajo është një përgjigje konijtive, e cila aktivizohet në situata të vështira. Kur kemi frikë, aktivizohet talamusi, i cili njësoj si një central i dërgon sinjalet në pjesët e tjera të trurit dhe si pasojë në trupin tonë prodhohet glukozë, kortizol dhe adrenalinë. Në hipotalamus u hapet drita […]

Continue Reading

Testi i thjeshtë psikologjik që për 10 sekonda tregon shumë për gjendjen tuaj mendore (FOTO)

Për vlerësim të personalitetit, psikologët shpeshherë përdorim teste projektive të cilat përfshijnë fotografi të ndryshme dhe që përmes tyre mund të kuptojnë shumë për personalitetin e subjektit. Një test të tillë e keni edhe më poshtë – test i cili për 10 sekonda jua tregon gjendjen tuaj mendore. Shikojeni këtë fotografi për 10 sekonda dhe […]

Continue Reading