Gjermania i vë kusht tjetër Serbisë për anëtarësim në BE

Ambasadori gjerman në Serbi, Thomas Schieb, i ka dërguar një mesazh të qartë Serbisë, duke thënë se në qoftë se dëshiron të anëtarësohet në Bashkimin Evropian duhet të vendosë sanksione ndaj Rusisë. Kjo, sipas mediave serbe, përcjell Telegrafi, do të thotë që BE-ja pret që Beogradi të harmonizojë politikën e saj me Brukselin dhe të […]

Continue Reading

Industria gjermane vazhdon rritjen falë një sektori të rëndësishëm!

Falë kërkesës së lartë nga vendet e Eurozonës dhe rimëkëmbjes së sektorit të automjeteve, sektori industrial gjerman regjistroi rritje për të tretin muaji radhazi në tetor. “Shitjet u rritën me 0,3% në krahasim me nivelin e shtatorit”, njoftoi sot zyra e statistikave federale. Në muajin shtator rritja fillimisht u raportua në nivelin e 0,3%, por […]

Continue Reading

Merkel kërkon një Gjermani që do të jetë lider në inteligjencën artificiale

Kancelarja gjermane, Angela Merkel kërkon që Gjermania të luaj një rol udhëheqës në zhvillimin e inteligjencës artificiale (IA). “Nëse ne… duam rritje të punësimit dhe mirëqenie për të gjithë, atëherë duhet të jemi në krye të sektorit të inteligjencës artificiale”, tha sot Merkel në një mesazh video. “Po jetojmë në një epokë të dixhitalizimit, që […]

Continue Reading

Zyrtare: Pa viza dhe kontratë pune, mundësia e re për tu vendosur në Gjermani (Video)

Për gjetjen e një vendi pune në Gjermani deri më tani kërkohej kualifikimi i caktuar apo diploma, pastaj kontrata, leja dhe viza për punë. Por me projekt-ligjin e ri, i cili akoma është në debatë publik në Gjermani pritet të ketë lehtësime të shumta. Me projektligjin e ri parashikohet një mundësi e re që i […]

Continue Reading

2 vëllezër jetojnë në Gjermani, ndërsa i treti është patriot nuk e lëshon vendin

2 vëllezër jetojnë në Gjermani, ndërsa i treti është patriot nuk e lëshon vendin. Kjo është një fotografi që është bërë për pak për tu argëtuar, por ka një domethënje të realitetit të ditëve të sodit ku ata që jetojnë jashtë vendit kanë mundësitë më të shumta për të blerë dhe pasur lukse të ndryshme./boomerang.mk

Continue Reading