Flamuri shqiptar që shkoi në Hënë me “Apollo 15”

Në vitin 1971, në Hënë niset “Apollo 15” dhe në bordin e saj u vendosën 32 flamuj të vegjël nga e gjithë bota, të kapur me litar. Tekniku i lartë i NASA-s në atë kohë ishte William Kokalari, apo Vilson Kokalari. Ai ishte një shqiptar me origjinë nga Gjirokastra. Pas përfundimit të misionit, flamujt dolën […]

Continue Reading

Rusia do të verifikoj zbritjen e amerikanëve në Hënë

Misioni i ardhshëm rus në Hënë do të përfshijë edhe faktin nëse zbritja në Hënë e amerikanëve, në vitin 1969, ishte e vërtetë apo jo, njoftoi sot shefi i agjencisë ruse të hapësirës, ”Roscosmos”, Dmitri Rogozin. ”Agjencia jonë do të verifikojë nëse amerikanët kanë zbritur apo jo në Hënë, pesë dekada më parë”, tha Rogozin, […]

Continue Reading

Të hënën, përpjekje të reja për burgosjen e Gruevskit

Nikolla Gruevski nuk u paraqit në Shutkë. Gjykata, ditën e premte, pati një përpjekje të pasuksesshme që t’ia dorëzojë vendimin për dënimin 2-vjet burg për rastin Tanku. Korrierët gjyqësorë dje nuk e gjetën Gruevskin në shtëpi, dhe gruaja e tij Borkica iu tha atyre se ai nuk ishte aty. Me këtë, ish kryeministri përfitoi dy […]

Continue Reading