Flamuri shqiptar që shkoi në Hënë me “Apollo 15”

Në vitin 1971, në Hënë niset “Apollo 15” dhe në bordin e saj u vendosën 32 flamuj të vegjël nga e gjithë bota, të kapur me litar. Tekniku i lartë i NASA-s në atë kohë ishte William Kokalari, apo Vilson Kokalari. Ai ishte një shqiptar me origjinë nga Gjirokastra. Pas përfundimit të misionit, flamujt dolën […]

Continue Reading

Shqipëria mbyll bastoret, mirëpo Prizreni pretendohet të bëhet Las Vegas i shqiptarëve

Qeveria e Shqipërisë ka marrë vendim që nga data 1 janar i vitit 2019 t’i mbyll të gjitha kazinot dhe bastoret. Por, ky vendim i tij duket se do të prodhojë efekte negative në Kosovë. Burime të sigurta bëjnë të ditur se pronarët e kazinove dhe bastoreve në Shqipëri janë duke negociuar për zgjerimin e […]

Continue Reading