Shkencëtarët kanë gjetur mënyrën për të lexuar mendimet

Studiuesit kanë zbuluar se ata mund të tregojnë saktësisht se çfarë minjtë janë duke menduar, nëpërmjet vëzhgimit të aktivitetit në trurin e tyre. Shkencëtarët vëzhguan hipokampusin – zemra e organit – dhe ishin në gjendje të përcaktojnë mendimet dhe veprimet e miut. Jozsef Csicsvari, bashkëautor i studimit të botuar në revistën Neuron, zbuloi se ata […]

Continue Reading